گزش سگ‌های واکسن‌زده هم می‌تواند باعث ابتلا به هاری شود-راهبرد معاصر
رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی

گزش سگ‌های واکسن‌زده هم می‌تواند باعث ابتلا به هاری شود

رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت با بیان این که تمام موارد حیوان‌گزیدگی باید هاری تلقی شوند، گفت: در گربه و گربه‌سانان از طریق پنجه کشیدن نیز بیماری هاری انتقال می‌یابد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۱ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 08
کد خبر: ۲۴۴۲۷۸

به گزارش راهبرد معاصر،‌ محمدرضا شیرزادی با بیان اینکه افراد باید از نزدیک شدن به سگ‌های ولگرد و بدون صاحب بپرهیزند، اظهار کرد: بیشترین موارد حیوان‌گزیدگی انسان‌ها توسط سگ‌ها رخ می‌دهد.

 

وی افزود: از آزار و اذیت و نزدیک شدن به حیوانات پرهیز کنید چرا که سایر حیوانات اهلی و وحشی نیز می‌توانند آلوده به ویروس هاری باشند و در صورت گزش، احتمال ابتلا به بیماری هاری وجود دارد.

 

شیرزادی ادامه داد: تمام موارد حیوان‌گزیدگی چه اهلی و چه وحشی را حتی اگر حیوانِ گزنده، سگ دارای قلاده و سابقه واکسیناسیون کامل نیز باشد، باید هاری تلقی کرد و بیمار را فوراً تحت اقدامات پیشگیری و درمان هاری قرار داد، یعنی داشتن سابقه واکسیناسیون حیوان مانعی برای انجام واکسیناسیون فرد نیست.

 

رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت توضیح داد: هاری نوعی بیماری ویروسی است که از طریق گزش حیوانات هار به انسان منتقل می‌شود. این ویروس در بزاق حیوان ترشح می‌شود و زمانی که حیوان هار، انسان یا حیوان دیگری را گاز می‌گیرد به‌دنبال جراحت واردشده بر سطح پوست، ‌ویروس وارد بدن می‌شود و چون این ویروس عصب‌دوست است، به نخاع و در نهایت مغز می‌رسد و منجر به ایجاد التهابی در مغز به‌نام آنسفالیت می‌شود که اگر فرد به این وضعیت برسد، هاری در بدن مستقر می‌شود و فرد به این بیماری مبتلا شده است.

  

شیرزادی با بیان این که اصلی‌ترین راه سرایت بیماری هاری از طریق گاز گرفتن حیوانات است، گفت: به‌ویژه در مورد گربه و گربه‌سانان از طریق پنجه کشیدن نیز بیماری هاری انتقال می‌یابد، زیرا گربه دائماً مشغول لیسیدن پنجه‌هایش است و پنجه‌ها آلوده به بزاق می‌شوند و در موقع پنجه کشیدن می‌تواند ویروس را از طریق خراش به انسان منتقل کند. بیماری هاری از راه پوست سالم قابل سرایت نیست، ولی اگر کوچکترین خراش یا زخمی در پوست وجود داشته باشد، قابل سرایت است.

 

وی اضافه کرد: با توجه به تقویت سیستم مراقبت و گزارش‌دهی موارد حیوان‌گزیدگی و به‌موازات آن افزایش موارد ‌هاری حیوانی در 20 سال گذشته در کشور، ‌آمار موارد حیوان‌گزیدگی از 18 هزار و 305 مورد (با میزان بروز 35 در صدهزار نفر جمعیت) در سال 1366 به بیش از 360 هزار نفر در سال 1402 (با میزان بروز 177 در صدهزار نفر جمعیت) رسیده است.

 

رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت با اعلام این‌که "در سال 1403 تاکنون 4 مورد فوتی ناشی از هاری در کشور رخ داده است."، گفت: در سال 1402 موارد فوتی هاری 18 مورد گزارش شد. با اقدامات به‌موقع (ارجاع به مراکز مجهز شست‌وشو و واکسیناسیون) نسبت موارد ‌هاری انسانی به‌میزان بروز حیوانگزیدگی (به‌عنوان یکی از ‌شاخص‌های مهم مراقبت حیوان‌گزیدگی) کاهش یافته است.

 

شیرزادی اظهار کرد: بر اساس آخرین وضعیت بروز حیوان‌گزیدگی در کشور، بیشترین میزان بروز در استان‌های گلستان و اردبیل و تهران (503 و 398 مورد در صدهزار نفر جمعیت) و پس از آن استان‌های خراسان شمالی و چهارمحال و بختیاری (397 و 292 مورد در صدهزار نفر جمعیت) بوده است.

 

وی با اشاره به این که سایر استان‌ها بروز متوسط و خفیفی دارند، افزود: ‌هاری انسانی و موارد فوت نیز در استان‌های شمالی و شمال غربی (مازندران، گلستان، کرمان، فارس، هرمزگان، همدان، کردستان،‌ لرستان و کرمانشاه) ‌گزارش شده است.

 

رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت گفت: با توجه به ‌بومی بودن بیماری در کشور، کلیه موارد حیوان‌گزیدگی در انسان توسط پستانداران خونگرم، می‌بایست تحت درمان و اقدامات مراقبتی پیشگیری قرار داده شوند.

 

شیرزادی با تأکید بر لزوم مراجعه سریع به مراکز درمانی پس از گزش توسط حیوانات، گفت: اگر کسی مورد گزش قرار ‌گیرد به‌سرعت باید به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کند تا اقدامات واکسیناسیون برایش انجام شود و از پیشرفت بیماری جلوگیری شود و در زمان حاضر 785 واحد مراقبت پیشگیری از هاری و حیوان‌گزیدگی در سراسر کشور فعال است./ تسنیم

ارسال نظر